Zeeuwse Hi-Tech windzakken

Holland Aviation is een fabrikant van Hi-Tech windzakinstallaties voor luchthavens, vliegvelden en helihavens. Met meer dan 50 jaar ervaring in de luchtvaart sectoren produceren ze vanuit Heinkenszand, Zeeland producten voor over de hele wereld. Daarnaast fabriceren ze diverse verlichting en uitrusting voor vliegvelden, helihavens en helidekken. Op het gebied van luchthaven of helihaven producten kunnen een diversiteit aan klanten bij Holland Aviation terecht.

De klantwens

Om de internationale bekendheid van Holland Aviation te verhogen en meer potentiële klanten te bereiken, besloten we samen met de klant fors in te zetten op SEO en zo de organische vindbaarheid te versterken. En dat is geslaagd! Hoe we dat hebben bereikt leggen we je graag uit.

Optimalisaties in niet één, maar wel drie talen

Voorafgaand aan het optimalisatieproces hebben we een uitgebreid zoekwoordonderzoek uitgevoerd. Zo brachten we in kaart op welke zoektermen de (potentiële) klanten van Holland Aviation zoeken in Google. Het zoekwoordonderzoek geeft daarnaast inzicht in de mate van concurrentie op de markt en brengt de startpositie in kaart vanwaar we het proces ingaan. Op basis van het zoekwoordonderzoek is er vervolgens een selectie gemaakt van de relevante zoekwoorden waarop we wilden optimaliseren.

Met een drietalige website ligt de uitdaging niet alleen in het scoren op de Nederlandse zoektermen, maar ook op de Engelse en Duitse termen. Om topposities te realiseren hebben we ingezet op technische SEO verbeteringen en het creëren van hoogwaardige content op de website. Zo vulden we op iedere pagina de meta data, voeren we maandelijks on-page optimalisaties door en verbeteren we het backlinkprofiel.

De grootste slag hebben we gemaakt door het schrijven van een longread op het zoekwoord ‘windzak’. We maakten hierbij gebruik van de zogeheten ‘skyscraper-techniek’. Hierbij creëren we content van hoogwaardige kwaliteit die met kop en schouders boven de rest van de artikelen in Google uitsteekt, met als resultaat topposities in de zoekresultaten. Zo ook bij Holland Aviation. Door ten opzichte van de concurrenten de beste ervaring te geven aan bezoekers scoren we hoog in zowel Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Het resultaat

Het resultaat? Top 3 posities op het zoekwoord ‘windzak’ in drie talen over vier landen. En ruim negentig top 5 posities in Google op bedrijfsrelevante termen. Iedere maand stijgen we nog in positie voor Holland Aviation. En dit is nog niet eens het beste deel! Door deze hoge posities was er een groei van 180% in het organische verkeer ten opzichte van het voorgaande jaar! Ook hierin groeien we maandelijks nog door. Een uitstekend resultaat op de internationale markt voor Holland Aviation waar we trots op zijn!

Wil jij net als Holland Aviation hoger in Google komen? Neem contact op met ons, dan kijken we naar de mogelijkheden voor jou!